Nasi campur is een traditioneel Indonesisch gerecht dat bestaat uit rijst, gecombineerd met een selectie van verschillende groenten, vlees, vis en/of garnalen. Het betekent letterlijk: “gemixte rijst”. Grappig genoeg wordt dit gerecht anders genoemd in het thuisland, waar het in …
Hoofdgerechten
-
-
Als je rendang rundvlees nog niet eerder hebt geprobeerd, dan staat je wat te wachten! Dit traditionele Indonesische gerecht wordt gemaakt van rundvlees dat urenlang langzaam wordt gekookt in een hartige combinatie van kokosmelk, citroengras, gember en diverse kruiden. Het resultaat …
-
Heb je ooit Nasi goreng geprobeerd? Dit Indonesische gerecht betekent letterlijk “gebakken rijst”, maar het is zoveel meer dan dat. Nasi goreng wordt gemaakt van rijst die is gebakken met trassi, knoflook, sjalotjes, pepers, groenten en dan belegd met eieren …
-
Ayam ketjap is een Indonesisch gerecht met kip in een zoete en hartige sojasaus. De saus wordt vaak gemaakt met kecap manis, een soort dikke, donkere sojasaus die populair is in Indonesië. Ayam ketjap kan worden geserveerd als hoofdgerecht of als …
-